legalisdj.hu

A DJ Szövetség (Magyar DJ és Producer Egyesület) tagjaként, a szerzői jogi törvény előírásainak megfelelően dolgozó DJ-k oldala

Nieder

város: Budapest
web/blog: -
OKJ/OSZK: -
FacebookInstagram
SoundCloudMixcloudYouTube
Nieder

Ki vagyok

Zongora, basszusgitár és gitártanulás után Nieder 2009-ben kezdett el tevékenyen érdeklődni az elektronikus zene iránt, eleinte a Virtual DJ szoftver rejtelmeivel ismerkedve. A hobbizenélés folyamatosan nőtte ki magát, házibulik és gimnáziumi fellépések után a főiskolán kapta meg a lehetőséget, hogy bemutatkozzon a nagyközönségnek is. Ekkoriban a disco house és az electro vonalon lavírozva próbált meg érvényesülni, ami az évek során egyre finomabb zenékre hangolódott. Repertoárja mára első sorban house/g-house/future house vonalon mozog néhány izgalmas kitéréssel az r’n’b, az EDM vagy a technó irányába.

2012-től kezdve egyre több főiskolai bulin kapott szerepet, rendre Budapest legszínvonalasabb klubjaiban. 2014 tavaszán a Liget Club & Bar megkeresésére a hely VIP termének nívóját javítva az év klubja címet elhódító szórakozóhely szombati rezidense lett deep house és nudisco zenékkel szórakoztatva a prémium vendégeket.

A Ligetben 2015 márciusában jött el az áttörés Nieder számára, hiszen a VIP-ból az EDM aréna állandó lemezlovasa lett szombati napokon, valamint minden második pénteken, hétről hétre olyan nevek mellett pallérozódva, mint Antonyo, Szecsei, Cooky vagy DJ Free.

Ezév nyarán a fiatal lemezlovas újabb előrelépési lehetőség előtt állt, felkérést kapott, hogy fellépjen az ország két vezető fesztiválján, a Balaton Sound és a Sziget Fesztiválokon. Emellett csütörtöki rezidensként tűnt fel a siófoki BLTN Gardenben, valamint továbbra is számos egyetemi/főiskolás bulin működött közre. Tagja lett a nagymúltú BGF Unite rezidens gárdájának is, amellyel az ország első számú felsőoktatási bulisorozatának lett a tagja.

Időközben megjelent első saját remixe is Chris Lawyer ikonikus Right on Time-jára, mely egyöntetűen elnyerte a szakma tetszését. Karrierje következő nagy állomása a 2016. évi Snowattack Sí, és Snowboard & Zenei Fesztivál volt a franciaországi Puy St.Vincent-ben, ahol az ország vezetői lemezlovasaival és zenekarjaival léphetett együtt színpadra. Ezzel egy időben a Liget Club & Barban is előrelépett, immáron minden pénteken és minden szombaton szórakoztatja a nagyérdeműt! Következő saját trackje a DJ.Wolffal közösen készített club house vonalú Chinatown, mely az MVX Records gondozásában jelent meg a hazai és nemzetközi piacon. A dal sikerességét jelzi, hogy a német djtunes.com zenei áruház toplistáján egész a harmadik helyig tornázta fel magát.

2016. tavaszán az újonnan, Budapest VII. kerületében nyíló PONT rezidense lett, amivel párhuzamosan önálló éjszakákat kapott fő rezidenciáján, a Liget Club & Barban is. Nyáron újabb fesztiválon ismerhették meg a nevét, ugyanis hatalmas bulit csinálva fellépett az EFOTT fesztiválon is Velencén. Karrierje nagy fordulópontja 2016. novemberében érkezett el, amikor 2,5 év közös munka után elváltak az útjai a Ligettől és szabadúszóként állt neki a hétvégéknek amellett, hogy a Tütü Budapest megkeresésére - klub hirtelen bezárásáig - a hely egyik rezidensi szerepét töltötte be. Ezután a 25 éve töretlenül működő Morrison’s Pubban kapott minden héten saját estet, valamint a veresegyházi Club Meli állandó fellépőjévé vált. 2017. nyarán a város elsőszámú nyitott szórakozóhelye, a Raqpart megkeresésére vállalt újabb rezidens szerepet, ahol azóta is minden nyáron az egyik legtöbbet foglalkoztatott fellépő.

Az Instant-Fogas átalakítása után 2018-ban bezárt PONT után egy régi ismerős tért vissza, ugyanis új helyszínen tért vissza néhány hónapra a Tütü, ahol Niederre ezúttal már vezető szerep várt, elsősorban a szombat esték jó hangulatát illetően. A 2019-es év is hozott újdonságokat, hisz a jól bejáratott raqpart-rezidencia mellett Közép-Kelet Európa legnagyobb szabadtéri bulisorozata, a Sparty is rendszeres munkaadójává vált. Az év második felében peidg Budapest legújabb szórakozóhelyén, a Club Heavenben is Nieder vált az egyik állandó lemezlovassá.

Bemutatkozó videó

Hol voltam eddig

Évszám(ok) Klub, rendezvény, stb. neve Település
2019- Club Heaven rezidens Budapest
2019- Sparty rezidens Budapest
2017-2018 Morrison's Pub rezidens Budapest
2017- Raqpart Rezidens Budapest
2017 Club Meli rezidens Veresegyház
2017 East Fest Mezőtúr
2016-2018 PONT rezidens Budapest
2016-2017; 2018-2019 Tütü Budapest rezidens Budapest
2016 Snowattack Sí-, Snowboard- és zenei fesztivál Puy St-Vincent, FR
2016 EFOTT Fesztivál Velence
2015 Cold Hunter Partysítábor Les Orres, FR
2015 BLTN Garden rezidens Siófok
2015 Sziget Fesztivál Budapest
2015 Balaton Sound Zamárdi
2014-2016 Liget Club rezidens Budapest

Hivatalosan megjelent saját dalok/remixek

Évszám Előadó Cím Link
2016 MVX Records Chinatown