legalisdj.hu

A DJ Szövetség (Magyar DJ és Producer Egyesület) tagjaként, a szerzői jogi törvény előírásainak megfelelően dolgozó DJ-k oldala

Doroghouse

város: Nyíregyháza
web/blog: www.doroghouse.com
OKJ/OSZK: -
FacebookInstagramTwitter
SoundCloudMixcloudYouTube
Doroghouse

Ki vagyok

Jelenleg Budapest és Nyíregyházán is megtalálható vagyok.
Tehát mind a két térségben lehet keresni.
Zene stílusok, melyeket előszeretettel játszom:
- R'n'B, Hip-Hop, Dance, Pop, Trap
- House, Club, Tech-House, Minimal, Progressive-House
- Melbourne, Bounce, EDM
- K-PoP

Egy picit bővebben:
Már kisiskolás koromban érdekelt a zene, a discozás varázsa, így szépen lassan elkezdtem építeni magam ezen a téren. Kezdetben édesapám kazettás deckjével, majd a viszonylag olcsóvá váló dvd lejátszókkal csaptam házibulikat, aztán jöttek a komolyabb cd játszok és az első keverőpultom, kisebb, majd nagyobb fények. Az első igazi nyilvános discot az általános iskolámba csináltam, 2006-ban. Innentől nem volt megállás, több suli-buliban is helyet kaptam, majd középiskolákban és kisebb-nagyobb pubokban, később clubokban.
Eközben a zenei ízlésem is nagyon sokat változott. Már a 2000-es évek elején az akkoriban divatos zenék (főleg R’n’B és pop) fogtak meg, Jennifer Lopez, Mary Mary, stb. Majd 2003-2004 körül robbant be a magyar sztárvilágba Eminem, 50 Cent és a még feketébb muzsikák, amiket szintén szívesen hallgattam és játszottam is. Közben elkapott a Hands-up láz is, ami jó pár éven keresztül végig kísérte pályafutásom.

2008 nyarán több barát tanácsára online rádiót hoztunk létre, alkalmi szinten. Olyan jól sikerült, hogy akkoriban az ismerősökön, barátokon keresztül átlagosan 40-50 készüléken szóltunk. Három nyáron keresztül üzemelt a rádió, rengeteg hallgatót szereztünk.

Nem volt könnyű elkezdeni a Szabolcsi régióban, de szépen sorban sikerült minden lépcsőfokot végigjárni. Több, kisebb-nagyobb helyen is lehetőséget kaptam alkalmi dj-ként, majd egy-egy helyen rezidens is lehettem. A hosszú éjszakák mindegyikén szereztem valamilyen hasznos tapasztalatot, de ettől függetlenül azóta is sokszor előveszem otthon a cd játszókat, hogy gyakoroljak kicsit, improvizálni, abból mindig tud nagyon jó kisülni. Sokan maradinak tartanak, de a cd- és lemezjátszókat nem cserélném le számítógépes konzolra, vagy bármi hasonlóra.

2012-ben felvételt nyertem a BME-VIK villamosmérnöki szakára, ezért felköltöztem a fővárosba, sajnos ezzel együtt a Nyíregyháza környéki fellépéseim is leredukálódtak. Ennek ellenére folyamatosan tartom a lépest a zenei életben, követem a slágerlistákat, illetve saját stílusomnak megfelelően válogatom a zenéket a szettjeimbe.
Többször is lehetőséget kaptam kari rendezvényeken(gólyatábor, gólyabál, felező bál, kari bulik) dj-ként, amelyekre már visszajáró vendég vagyok azóta is.

Miért tartom magam helyénvalónak a szakmában?
Imádom a zenét, nem tudom elképzelni nélküle az életem, leírhatatlan élmény, amikor úgy sikít a közönség, hogy senki sem kéri őket rá, amikor kiül az arcukra a boldogság, mert valami pluszt kapnak. A zenét nem úgy hallják, mint a rádióban, mert valami megmozdul bennük. Hétről-hétre képes vagyok fejlődni, új dolgokat mutatni a közönségnek, másokkal közösen valami olyan dolgot létrehozni, ami egyedi, amit az emberek ismernek, várnak, de mindig egy kicsit mást, egy kicsit többet, egy kicsit változatosabban kapnak meg.
Mert nincs két egyforma Doroghouse buli, mindegyik egytől egyig egyedi!

Akiknek nagyon sokat köszönhetek, mert nagy segítségemre voltak:

Dorogházi József - édesapám
Dj Suda János
Szilágyi Gergely - Dj Danceface
Fodor Gábor - Gabriel Krause

Hol voltam eddig

Évszám(ok) Klub, rendezvény, stb. neve Település
2015 Safari Panzió Nyíregyháza
2015 Koleszterin Pub Budapest
2015 Mad World Budapest
2014 Club Sky Budapest
2014 Mad World Budapest
2013 Club Seven Nyíregyháza
2012 Gambler Nyíregyháza
2011-2012 il Padrino (rezidens) Tiszavasvári
2011 Aranyszarvas Nyíregyháza
2011 Gól pub Baktalórántháza
2011 Shamrock Nyíregyháza
2011 Club Choppers Nyíregyháza
2010 Jégkorcsolya pálya Nyíregyháza
2010 Hangulat Pub Nyíregyháza
2010 Club T-boy (Club Heaven) Nyíregyháza
2008-2010 Vasvári Pál Gimnázium (iskola discok) Nyíregyháza
2007-2013 Vécsey Károly Á. I. (iskola discok) Nyíregyháza